Böcker om relationer

Här samlar vi våra favoritböcker om relationer.

Vi har en egen sida för böcker om anknytning

Böcker om kärlekens fem språk

Upptäck kärlekens olika språk

Ni älskar varandra och vill visa det.

Men talar ni samma språk? Lättläst bok med många historier som illustrerar hur olika sätt att visa kärlek på kan skapa onödiga missförstånd och konflikter. Obs: Författaren är starkt troende kristen och det märks i boken, men budskapet är användbart oavsett religion!

Detta är boken “The Five Love Languages” på svenska.

PS. Du har väl inte missat att vi har ett test där du kan ta reda på ditt kärleksspråk?

Böcker om att få en bättre relation

Sju gyllene regler för en lycklig kärleksrelation

John Gottman presenterar sin banbrytande forskning i denna suveräna bok.

Relativt lättläst och är baserad på en gedigen forskningsgrund.

Vår parkurs baseras till stor del på hans forskning.

The Marriage Clinic

– A Scientifically Based Marital Therapy

En bok riktad mer mot terapeuter men som mer ingående går igenom Gottmans forskning och metoder. För dig som vill ha fler vetenskapliga referenser i din läsning och djupare förståelse. Kostar lite mer än en vanlig bok!

Lyckofällan

En av våra favoritböcker!

Lyckofällan är för dig som individ mer än för er som par. Den kan hjälpa dig att bli lugnare och mer harmonisk i dina relationer. Boken är baserad på ACT, en ny typ av terapi.

Clinical Handbook of Couple Therapy

En referensbok för parterapeuter som går igenom forskningsbaserade metoder för parterapi. Kostar en slant! “Regarded as the authoritative reference and text, this handbook presents the most effective, widely studied approaches to couple therapy.”

Böcker om ökat lugn & närvaro

Handbok i närvaro

“Närvaro är förmågan att ha sin uppmärksamhet här och nu. När du är närvarande blir du mer handlingskraftig. Du både grämer och oroar dig mindre.”

Bengt är en mästare på att visa skillnaden på “verkligheten” och “tankar”, dvs det vår hjärna hittar på och tror på! En favoritbok!

Hjärnstark

Kanske tänker du att träning inte har något med relationer att göra? I och med att fysisk aktivitet påverkar vår förmåga att hantera stress och oro så vågar vi påstå att det kan göra en hel del nytta även för relationen.

“Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer kreativ och intelligent? Se då till att röra på dig! Regelbunden träning har nämligen visat sig vara den bästa hjärngympan som finns, bättre än sudoku, korsord och alla tänkbara kosttillskott tillsammans.”

The Power of Now

Det nuvarande ögonblicket är det enda som finns. En bok som kan transformera ditt liv om du tar den till dig! En sprituell bok om kraften i nuet.

Vill du ha en mindre spirituell bok så rekommenderar vi Lyckofällan eller Bengts bok om närvaro.

Act Made Simple

En bok för terapeuter/coacher som vill börja använda Acceptance and Commitment Therapy. Passar även dig som är extra intresserad av olika metoder för att bli mer accepterande, närvarande och lugnare.

Lättläst och många konkreta övningar.

Böcker om sex & intimitet

Vi har en egen sida för böcker om sex & intimitet