G-punkten (CUV-komplexet)

Om G-punkten

G-punkten är egentligen ingen punkt utan ett helt område. I nyare forskning kallas den nu istället CUV-komplexet (“Clitoris Urethro Vagina Complex” på engelska).

Var sitter G-punkten? 
Området som ibland kallas G-punkten finns hos kvinnor på den främre slidväggen några centimeter upp i vaginan (mot magen). Området kan kännas lite skrovligt. Känslan kan liknas vid skalet på en valnöt men mjukare.

Hur stimulerar jag G-punkten?
Det enklaste sättet är att leta upp området med fingrarna och sen göra en “kom hit-rörelse” med fingertopparna mot naveln. G-punkten stimuleras mer av tryck än av smekningar och många tycker det är skönast med ett ganska hårt tryck. Se till att du är upphetsad redan innan G-punkten stimuleras. Då blir beröringen som skönast och området blir också lättare att hitta.

Här kan du läsa mer om G-punktsorgasm.

Visste du att…?

Att kunna prata om sex på ett bekvämt sätt med sin partner är starkt kopplat till tillfredsställelse. Inte bara tillfredsställelse med sexlivet utan med hela relationen. Både kvantiteten (hur mycket ni pratar) och kvaliteten (att ni är tydliga och specifika) spelar roll. Ett tips för att komma igång med mer sex-prat är att använda vår kortlek med 105 frågor om sex & intimitet.