Böcker om sex & intimitet

Lust & olust : om sex, närhet och anknytning 

av Malin Drevstam

Spännande bok av sexologen och psykoterapeuten Malin Drevstam. Hon beskriver bland annat hur olika anknytningsmönster från barndomen kan påverka sexlivet som vuxen. Boken innehåller också övningar för att öka din sexuella självkännedom och sexuella självkänsla.

Come As You Are : The Surprising New Science That Will Transform Your Sex Life

av Emily Nagoski 

Massor av bra tips och värdefull kunskap om kvinnors sexualitet. I boken beskrivs bl.a. skillnaden mellan spontan och responsiv lust och vad som kan fungera som “broms” respektive “gas” för sexlusten. 

Skriven av sexutbildaren Dr. Emily Nagoski som även har ett TED Talk med temat “Hur par kan behålla en stark sexuell kontakt genom hela livet” som vi gillar och inspireras av. 

The Multi-Orgasmic Man : Sexual Secrets Every Man Should Know

av Mantak Chia och Douglas Abrams Arava

Bok för män om sexuell njutning baserat på taoistisk filosofi. Vissa delar kan upplevas lite “flummiga” där en t.ex. ska visualisera olika energier. Men innehåller också många konkreta tekniker och övningar för att få uppleva stark sexuell kontakt och längre och fler orgasmer. 

En bra bok om du är nyfiken på taoismen och vill utforska ett nytt perspektiv på sex och intimitet! 

The Multi-Orgasmic Woman : Sexual Secrets Every Woman Should Know

av Mantak Chia, Rachel Carlton Abrams

Bok för kvinnor om sexuell njutning baserat på taoistisk filosofi. Vissa delar kan upplevas lite “flummiga” där en t.ex. ska visualisera olika energier. Men innehåller också många konkreta tekniker och övningar för att få uppleva stark sexuell kontakt och längre och fler orgasmer. 

En bra bok om du är nyfiken på taoismen och vill utforska ett nytt perspektiv på sex och intimitet!