Poddavsnitt om anknytning

Poddavsnitt om anknytning

Följande poddavsnitt kan vi rekommendera för dig som vill fördjupa dig inom anknytning:

  1. Tryggare i kärlek som otrygg ambivalen‪t‬ med Anna Ekeneld (ca 55 min). Intervju i relationspodden Så kan det gå. Anna berättar om handboken hon skrivit för att hantera en ambivalent anknytning och delar sina bästa tips och tankar.
  2. Trygghe‪t‬ med Anna Ekeneld (ca 65 min). Samtal i Närvaropodden om bl a tvivel på att partnerns kärlek är äkta, hur man kan hantera svartsjuka, om att otrygga anknytningsmönster har en tendens att söka sig till varandra, om hur trygghet och kärlek hänger samman och om hur all utveckling ligger på andra sidan rädslan.
  3. Så går du från otrygg till trygg anknytnin‪g med Beatrice Karinsdotter (ca 50 min). Beatrice är utbildad relationscoach, medberoendecoach och sexberoende-specialist. I avsnittet delar hon öppet med sig av sina egna erfarenheter, bl a om hur hon och hennes sambo med olika otrygga anknytningsstilar (ambivalent och undvikande) idag lever lyckligare än någonsin.
  4. Anknytning & kärleksspråk med Anna Ekeneld (ca 1 tim). Fokus på områdena anknytning, svartsjuka och de 5 kärleksspråken.
  5. Sex och anknytningsmönster med Malin Drevstam (ca 1 tim). Samtal om hur anknytning kan påverka sexlivet. Malin beskriver hur sex, närhet och anknytning är tätt sammankopplade och är avgörande för fungerande relationer.
  6. Den otrygga, ambivalenta anknytningstypen med Anna Ekeneld (ca 1 tim). Intervju där Anna beskriver hur den otrygga-ambivalenta anknytningen formas och hur den kan skapa utmaningar i kärlek. Hon ger också konkreta tips och övningar för att hantera en ambivalent anknytning.
  7. Den otrygga, undvikande anknytningstypen med Anna Ekeneld (ca 1 tim). Fokus på den otrygga-undvikande anknytningen. Varför den kan vara svår att upptäcka och hur den kan hanteras på ett medvetet sätt.
  8. Har du dålig anknytning? med Kropp & Själ (ca 55 min). Samtal om hur olika anknytningsmönster uppkommer i bardomen och hur de kan förändras hos vuxna. Gäster i programmet är Pia Risholm Mothander, psykolog och forskare vid Stockholms universitet, Elia Psouni, psykolog och forskare vid Lunds universitet och Cecilia Hörnell Sunar, psykoterapeut EFT.
  9. Anknytningsteori med Pehr Granqvist (ca 55 min). Pehr är författare och forskare på Stockholms Universitet. I podden berättar han om forskningsområdet anknytningsteori och om hur våra anknytningsmönster kan utvecklas genom livet.
  10. Anknytning i relationer med Tor Wennerberg (ca 1 timme). Går igenom från grunden hur anknytningsteorin fungerar och vad dess ursprung är. Fokus är inte på kärleksrelationer men det ger en jättefin grund!