Poddavsnitt om anknytning

Poddavsnitt om anknytning

Följande poddavsnitt kan vi rekommendera för dig som vill fördjupa dig inom anknytning:

  1. Den otrygga, ambivalenta anknytningstypen med Anna Ekeneld (ca 1 tim). Intervju där Anna beskriver hur den otrygga-ambivalenta anknytningen formas och hur den kan skapa utmaningar i kärlek. Hon ger också konkreta tips och övningar för att hantera en ambivalent anknytning.
  2. Den otrygga, undvikande anknytningstypen med Anna Ekeneld (ca 1 tim). Fokus på den otrygga-undvikande anknytningen. Varför den kan vara svår att upptäcka och hur den kan hanteras på ett medvetet sätt.
  3. Sex och anknytningsmönster med Malin Drevstam (ca 1 tim). Samtal om hur anknytning kan påverka sexlivet. Malin beskriver hur sex, närhet och anknytning är tätt sammankopplade och är avgörande för fungerande relationer.
  4. Har du dålig anknytning? med Kropp & Själ (ca 55 min). Samtal om hur olika anknytningsmönster uppkommer i bardomen och hur de kan förändras hos vuxna. Gäster i programmet är Pia Risholm Mothander, psykolog och forskare vid Stockholms universitet, Elia Psouni, psykolog och forskare vid Lunds universitet och Cecilia Hörnell Sunar, psykoterapeut EFT.
  5. Anknytningsteori med Pehr Granqvist (ca 53 min). Pehr är författare och forskare på Stockholms Universitet. I podden berättar han om forskningsområdet anknytningsteori och om hur våra anknytningsmönster kan utvecklas genom livet.
  6. Anknytning i relationer med Tor Wennerberg (ca 1 timme). Går igenom från grunden hur anknytningsteorin fungerar och vad dess ursprung är. Fokus är inte på kärleksrelationer men det ger en jättefin grund!