G-punktsorgasm

Om G-punktsorgasm

Beröring av området som kallas G-punkten hos kvinnor kan ge mycket sexuell njutning. Det beror på ett samspel mellan delar av klitoris, slidväggens nerver och prostatavävnaden runt urinröret. Alla dessa stimuleras vid tryck på G-punkten.

Hur känns det när G-punkten stimuleras?
Du kan först känna dig lite kissnödig med det brukar gå över efter ett tag. Orsaken är att G-punkten sitter nära urinröret. Om du är avslappnad och upphetsad kan det vara väldigt skönt med tryck mot G-punkten. De som får orgasm genom G-punkts-stimulans beskriver ibland att det är en stark upplevelse och att de kan bli känslomässigt påverkade.

Hur får jag G-punktsorgasm?
Alla är inte överens om ifall det egentligen finns olika typer av orgasmer. Vissa menar att det bara finns en typ av orgasm som kan framkallas på olika sätt. För att få orgasm genom stimulans av G-punkten kan du använda fingrar eller G-punktsstav/dildo. Ofta behövs ett fast tryck. Vissa gillar att trycket är konstant och andra att det är mer rytmiskt eller pulserande. Det finns också vissa sexställningar där ni kan komma åt G-punkten (t ex bakifrån) men det kan vara svårare att “pricka rätt”. Ett tips är att starta med att utforska G-punkten på egen hand och sen visa din partner hur du gillar att bli stimulerad.

Här kan du läsa mer om G-punkten (CUV-komplexet).

Visste du att…?

Att kunna prata om sex på ett bekvämt sätt med sin partner är starkt kopplat till tillfredsställelse. Inte bara tillfredsställelse med sexlivet utan med hela relationen. Både kvantiteten (hur mycket ni pratar) och kvaliteten (att ni är tydliga och specifika) spelar roll. Ett tips för att komma igång med mer sex-prat är att använda vår kortlek med 105 frågor om sex & intimitet.