Dejtidé, övning & läsarfråga om partner som är ointresserad av sex

Dejtidé, övning & läsarfråga om partner som är ointresserad av sex

Dejtidé, övning & läsarfråga om partner som är ointresserad av sex 150 150 Bättre Relationer

Dejt vi gillar — “Blind” trerättersmiddag: Köp 5 ingredienser var för sig utan att visa dem för varandra eller planera hur de ska fungera ihop. Sen lägger ni fram allt på köksbordet och försöker komponera ihop något tillsammans. Mycket kreativt och roligt tycker vi! Vi har testat det en gång förut och ska göra det snart igen.

Övning — Vad vet du om din partners vardagsliv? I långa relationer är det vanligt att vi tror att vi vet vad som är viktigt för vår partner. Men ibland har det ändrats och vår bild är inte helt uppdaterad. Här kommer tre frågor du kan försöka svara på för dig själv. Om du inte är säker på svaren kan du göra en liten intervju med din partner. Frågorna kommer från vår parkurs.

  1. Vilka är din partners närmsta vänner och varför är de viktiga för hen? 
  2. Vilka är din partners potentiella vänner som kan bli till nära vänner? 
  3. Vilka förhoppningar och ambitioner har din partner för framtiden?

Läsarfråga  Vad gör man när ens man är ointresserad av sex, men inte impotent?
Tankar från Anna & Mikael: Varför man inte är intresserad av sex kan bero på många saker. Alltifrån tidigare trauman, stora som små, till prestationsångest och stress. Ibland kan professionell hjälp behövas, men kanske är inte ens partner öppen för det. Det ni kan prova själva är t ex att ha “nakentid” med varandra. Det vill säga att vara nakna med varandra i 5-20 minuter utan att ha sex. Detta för att få närhet men också för att vara intima utan press på prestation. Du kan också försöka utforska vad din partner gillar. T ex fråga hur han gillar att bli kysst eller berörd. Det är kanske inte lika känsligt som att prata om själva sexet som lättare kan uppfattas som kritik. Ni har båda olika behov och det är viktigt att ni försöker hitta en kompromiss som fungerar för er båda. Om ni båda är öppna för det så kan en sexolog hjälpa er att navigera. Lycka till!