Mobilens inverkan på relation & lust

Mobilens inverkan på relation & lust

Mobilens inverkan på relation & lust 150 150 Bättre Relationer

Här kommer några saker vi uppskattar eller tänker på.

Parterapeut om mobilen  Lise Kramer Schmidt säger att 9 av 10 par hon träffar i terapi uppger att mobilen påverkar deras relation negativt. Hon menar att våra mobiler är en av tidens största “närvaro-mördare” och att bristen på närvaro och känslan av att bli sedd är som gift för relationer. (källa)

Enligt en undersökning av Novus skulle en majoritet av svenskarna hellre vara utan sex än sina mobiltelefoner i ett halvår om de tvingades välja. 

Tänkvärt citat  “Lusten att göra något med varandra minskar när vi stimuleras av telefonen. Lusten att välja förhållandet först minskar. Lusten att titta på partnern innan man tittar på telefonen minskar. Partnern blir sekundär. Det här är något nytt.“
– Parterapeut Lise Kramer Schmidt

TV-program vi gillar — Vårt digitala liv. I det här programmet undersöker läkaren och författaren Anders Hansen vad skärmanvändande gör med våra hjärnor och relationer till nära och kära. Vi får också följa en familj som ska klara sig en vecka helt utan några skärmar. 

Tips i vardagen — Begränsa skärmtiden hemma! Gör en överenskommelse med din partner om var och när ni ska använda era mobiltelefoner när ni är hemma tillsammans. T.ex. kan ni välja att aldrig ha mobilerna i sovrummet (så gör vi!) eller att lägga undan dem i en låda efter kl 19 på kvällen. Känns det utmanande? Börja med bara en helg eller en vecka som test och stötta varandra!

Nytt poddavsnitt — Vi (Anna & Mikael) reflekterar över veckans nyhetsbrev och hur vi själva förhåller oss till mobilen (10 minuter). Lyssna på Apple PodcastsAcast eller Podbean.PS. Nu finns vår populära frågekortlek för par till salu igen för 149 kr ink. frakt!