5 steg för att reparera efter ett gräl & tips för introverta/extroverta

5 steg för att reparera efter ett gräl & tips för introverta/extroverta

5 steg för att reparera efter ett gräl & tips för introverta/extroverta 150 150 Bättre Relationer

Tips i vardagen — Engagera dig i din partners vardag. Innan du och din partner skiljs åt på morgonen, gör det till en vana att alltid ta reda på minst en sak som kommer att hända hen under dagen. Det kan t ex vara att hen ska äta lunch med sin chef eller ha ett telefonsamtal med en gammal vän. Enligt Gottman är det här en av de vanor som utmärker par med långa och lyckliga relationer. 

Reparera relationen efter gräl — Kan en konflikt med din partner användas för att stärka er relation? Javisst! Studier utförda i Gottmans Love Lab har visat att det kan få par att komma mycket närmare varandra och att utvecklas. Den avgörande faktorn är att ni efter en konflikt eller annan jobbig händelse lyckas bearbeta och reparera det som hänt. Vill ni ha guidning i den processen kan ni testa att följa de 5 stegen i övningen Aftermath of a Fight.

Poddavsnitt vi gillar —  Introverta och extroverta i relationer. I den här podden intervjuas  Marita Lynard som är socionom, behandlingspedagog och samtalsterapeut. Hon har skrivit böckerna Kärlek när introverta och extroverta möts och Självkänsla: när introverta och extroverta möts. Den som är mer åt det introverta hållet får oftast ny energi genom egen tid. Den som är mer extrovert får istället energi och återhämtning genom att umgås med andra. I podden pratar Marita om vilka missförstånd det här han leda till. Hon tipsar också om vad du kan göra om du och din partner fungerar på olika sätt.

Med värme,
Anna & Mikael