Läsarfråga — “Hur/När vet man att man bör göra slut och INTE fortsätta kämpa?”

Läsarfråga — “Hur/När vet man att man bör göra slut och INTE fortsätta kämpa?”

Läsarfråga — “Hur/När vet man att man bör göra slut och INTE fortsätta kämpa?” 150 150 Bättre Relationer

Läsarfråga — “Hur/När vet man att man bör göra slut och INTE fortsätta kämpa?”
Det finns ingen “sanning” att hitta utanför dig själv i vad som är rätt eller fel. När du själv vet så är det tillräckligt. Du behöver inga bra argument eller bevis för att det är rätt. Men, kanske är det inget tydligt svar som dyker upp när du känner efter själv. Då kan du prova metoden “Vår historia-strömbrytaren” (källa). Har du mest positiva eller mest bittra minnen från er relation? Är strömbrytaren mest “på” eller “av”? Om den är mest i av-läget så kan det vara en anledning till att göra slut. Då kommer framtida konflikter troligen att vara mycket svårare att lösa. Ett annat sätt är att se relationsutmaningen som ett högt berg. Fundera på era utmaningar. Hur högt blir berget du måste bestiga för att du ska vilja vara kvar i relationen? Berget kan blir väldigt högt om du kräver att din partner ska förändra sina egenskaper. Har du orken att bestiga berget och har du tron på att ni kan bestiga det tillsammans?