Nyfiken på tantra? Lär dig tantrans 3 pelare

Nyfiken på tantra? Lär dig tantrans 3 pelare

Nyfiken på tantra? Lär dig tantrans 3 pelare 150 150 Bättre Relationer

Den tantriska filosofin har sitt ursprung i Indien och baseras på tusenårig erfarenhet och visdom. I tantran beskrivs 3 grundläggande pelare: “Unity”, “Polarity” & “Transformation”.

Alla 3 behöver finnas på plats för att behålla attraktion och kärlek i en långsiktig parrelation:

1. Unity
Kan utvecklas b la genom att ni delar upplevelser, drömmar och sårbarhet. Kan liknas vid “klistret” i relationen som gör att ni känner närhet och samhörighet.


2. Polarity
Kan utvecklas genom att ni gör saker var för sig, utvecklas som individer, har egna vänskapsrelationer och egna intressen. Kan också stärkas genom att ni ger utrymme för maskulina/feminina energier (som förstås kan finnas hos både män och kvinnor). Kan liknas vid plus- och minuspolerna på ett batteri, som håller spänning och attraktion vid liv. Genom att ladda plus- och minuspolen blir dragningskraften större.


3. Transformation
Innebär en regelbunden och hälsosam växling mellan “Unity” & “Polarity”. När ni återförenas efter att båda har fått utvecklas var för sig kan ni hjälpa den andre att växa och utvecklas ännu mer.


Frågor att ställa dig själv
Hur ser balansen mellan “Unity” & “Polarity” ut i din relation just nu? Upplever ni en känslomässig distans och bråkar ofta? Fundera då på vad ni kan göra för att stärka er “Unity”. Börjar ni däremot bli mer som “bara vänner” och känner att “glöden” håller på att svalna? Försök att stärka “Polarity” i relationen!