Så får du mer närhet i relationen

Så får du mer närhet i relationen

Så får du mer närhet i relationen 150 150 Bättre Relationer

Så här kan du få mer närhet i din relation.

  • Konkret tips – Våga visa sårbarhet: Rädslan för att visa sig sårbar kan ofta stå i vägen för närhet i en relation. Testa att berätta något för din partner som känns sårbart och som du inte delat med hen förut. Börja med något litet. Känns det bra så försök att våga dela något mer sårbart.

  • Podd-inspiration: “Vägen till närhet” från Kropp & Själ i P1. I podden pratar Anna Bennich Karlstedt, psykolog, Billy Larsson, psykolog och Per Carlbring, professor i psykologi om hur vägen till närhet ser ut. Det handlar både om närhet i romantiska parrelationer och i vänskapsrelationer.

  • Forskning – Kbt-baserad parterapi på nätet: För första gången i Sverige har internetterapi för par nu testats vetenskapligt. Bakom studien (som kallas Valentinstudien) står psykologiforskarna Per Carlbring vid Stockholms universitet och Gerhard Andersson vid Linköpings universitet. Studien inkluderade 104 par som fick internetterapi under 9 veckor. Forskarna kunde konstatera att parens relationstillfredsställelse ökade under behandlingen. 37% hade en odiskutabelt stor förbättring.


Vill du satsa på “friskvård istället för sjukvård” för din relation kan du läsa mer om vår parkurs här.