Så här gör du för att minska din stress & oro: 2 tips till vardagen

Så här gör du för att minska din stress & oro: 2 tips till vardagen

Så här gör du för att minska din stress & oro: 2 tips till vardagen 150 150 Bättre Relationer

Vi upplever alla stress & oro ibland. Om vi inte lär oss hantera det så kan det skada både kärleksrelationen och vårt eget välbefinnande.

  • 1. Minska stress & oro med fysisk aktivitet Visste du att fysisk aktivitet kanske är den bästa stressmedicinen som finns? Och att hjärnan mår bättre av träning än sudoku? Detta och mer visar psykiatrikern Anders Hansen i boken Hjärnstark. Lyssna på 5 min intervju med honom på SR eller Köp boken här eller varför inte lyssna på boken när du promenerar?
  • 2. Tillåt din oro & ångest: Det är normalt att känna oro och ångest. Människan har troligen överlevt tack vare vår förmåga att vara rädda och försiktiga. En relativt ny typ av av terapi (ACT) förespråkar att du ska ge utrymme för din oro & ångest. Genom att göra det så minskar du dess kraft, till skillnad mot om du kämpar emot eller försöker kontrollera den. Otydligt? Titta på denna video!