Lyckliga relationer handlar inte om kompatibilitet

Lyckliga relationer handlar inte om kompatibilitet

Lyckliga relationer handlar inte om kompatibilitet 150 150 Bättre Relationer

Vad är det som avgör om två personer passar tillsammans i en relation? Hur hittar man en “soul mate”?

“Kompatibilitet” spelar ingen roll: Dr. Huston’s forskning visar att det inte är någon skillnad på objektiv Kompatibilitet (t ex båda gillar att resa) mellan de par som är lyckliga och de som är olyckliga (artikel– & forskningskälla).

De lyckliga paren sa: “Vi är lyckliga för att vi ser till att få relationen att fungera. Vi har viljekraften att arbeta med den.” De menade att det inte handlade om att deras personligheter skulle vara kompatibla med varandra. Det handlar om viljestyrka (från båda parter) mer än att hitta rätt person.

De olyckliga paren sa: “Vi är olyckliga på grund av att våra personligheter inte passar med varandra”. De skyllde på att de inte var kompatibla, att det inte fungerade bra för att de inte passade ihop.

Läs mer om Bättre Relationers parkurs.


Originally published at www.battrerelationer.se.