18% av konflikter i en relation handlar om pengar

18% av konflikter i en relation handlar om pengar

18% av konflikter i en relation handlar om pengar 150 150 Bättre Relationer

Bråkar ni ibland om pengar i er relation?

Varför är pengar känsligt?
Pengar kan ses som en symbol för våra känslomässiga behov. För dig är kanske pengar trygghet. Men för din partner kan det istället vara status och bekräftelse. Bråk om pengar handlar oftast inte om pengar (samma sak med ilska). Det handlar om rädslor, drömmar och vår personliga historia.

Forskning
I en studie så analyserades över 700 konflikter hos 100 par. Pengar var en av de vanligaste konflikterna (~18%). Det vanligaste konfliktområdet var kopplat till barn (~35%). Men konflikter om pengar visade sig vara extra svåra att hantera.

Övning
Vad betyder pengar för dig? Gottman institute har gjort en övning som kan hjälpa er att prata om pengar. Gör den i lugn och ro om din partner kan tänka sig det. Ladda ner övningen här (engelska)